Reseptejä

Raakamakkarat ovat aitoa ruokaa, joita - oikeanlaisten lisukkeiden kanssa - voidaan syödä aamiaiseksi, lounaaksi, illalliseksi tai yöpalaksi. Makkara on makkaraa, ja makkararuoat voivat olla hyvin arkisia.

Tähän alle olemme keränneet joitakin helppoja reseptejä, jotka sopivat hyvin makkaroidemme kanssa.

HELPPO LINSSIMUHENNOS ja Feri's mieto / tulinen paprikamakkara

Ainekset (4 hengelle): 

- 300g linssejä (punaisia tai ruskeita, liotettuina, liotusvesi poistettuna)

- ruokaöljyä

- 400g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

- sipuleita (1 tai 2, hienoiksi pilkottuina)

- valkosipulia (1-4 kynttä, hienonnettuna)

- suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, laakerinlehti

- limeä, etikkaa tai sinappia (lisäämään happamuutta, sillä linssit ja pavut pitävät siitä)

- tuoretta persiljaa

- Feri's mietoa tai tulista paprikamakkaraa 

VALMISTUS

1. Ruskista sipulit ja valkosipulit pienessä määrässä öljyä.

2. Kun sipulit alkavat ruskistua, lisää suola ja muut mausteet (paitsi tuore persilja) ja sekoita. Varo ylikuumentumista ja ota pannu pois liedeltä jos tarpeen.

3. Lisää linssit ja niin paljon vettä, että ne peittyvät. 

4. Keitä linssejä hitaasti kunnes ne pehmenevät (linsseistä riippuen n. tunti) Sekoita silloin tällöin ja lisää vettä tarpeen mukaan.

5. Lisää lime / etikka / sinappi vähän kerrallaan, sekoita välillä ja maista, ettei happamuutta tule liikaa.

6. Kun ruoka maistuu hyvältä, lisää tuore persilja, niin se maistuu vieläkin paremmalta! :)

7. Käännä liesi pois päältä, anna asettua noin puolen tunnin verran.

8. Valmista makkarat. Siihen löydät apua täältä: help!

9. Nauti! :)