Raakamakkaroiden valmistus

On monta tapaa valmistaa täysin raaoista makkaroista täydellisesti grillattuja/paistettuja makkaroita. Jos grillaaminen ei onnistu, voimme käyttää kypsentämiseen joko paistinpannua tai uunia. Pienemmät määrät (1-5) on helpointa paistaa pannulla. Kun makkaroita on enemmän, käytämme uunia.

PAISTINPANNULLA

  • Kuumenna liesi matalalle tai keskilämmölle
  • Erottele/leikkaa makkarat toisistaan, jos ne ovat kiinni ketjussa ja laita pannulle
  • Laita puoli kuppia vettä pannulle, ja peitä kannella
  • Jätä höyryttymään noin 10 minuutiksi, käännä makkaroita välillä tai heiluta pannua, etteivät ne tartu kiinni
  • Tee reikä hammastikulla jokaiseen makkaraan (Älä rei´itä liikaa, jottei makkaroista tule kuivia)
  • Noin 10 minuutin jälkeen kaada pois ylimääräinen neste tarvittaessa
  • Lisää lämpöä ja paista kuori ruskeaksi noin viidessä minuutissa.
  • Varmistaaksesi kypsyyden, puolita makkara ja tarkista onko läpikypsä
  • "Täydellisen" valmiin makkaran sisälämpötila on 71°C

UUNISSA

  • Lämmitä uuni 150–180°C. Mitä alhaisempi lämpö, sitä pidempi paistoaika. Liian kuuma uuni kuitenkin kuivattaa makkarat.
  • Erottele/leikkaa makkarat toisistaan, jos ne ovat kiinni ketjussa. Laita ne uunipannulle, jossa on reunat (nesteiden valumisen estämiseksi). Lisää puoli kuppia vettä.
  • Jätä makkarat uuniin noin 45 minuutiksi.
  • Poista liiallinen neste puolen tunnin paistamisen jälkeen, muuten kuoresta tulee sitkeä.