Raakamakkaroiden valmistus
On monta tapaa valmistaa täysin raaoista makkaroista täydellisesti grillattuja/paistettuja makkaroita. Jos grillaaminen ei onnistu, voimme käyttää kypsentämiseen joko paistinpannua tai uunia. Pienemmät määrät (1-5) on helpointa paistaa pannulla. Kun makkaroita on enemmän, käytämme uunia.
PAISTINPANNULLA
- Kuumenna liesi matalalle tai keskilämmölle
- Erottele/leikkaa makkarat toisistaan, jos ne ovat kiinni ketjussa ja laita pannulle
- Laita puoli kuppia vettä pannulle, ja peitä kannella
- Jätä höyryttymään noin 10 minuutiksi, käännä makkaroita välillä tai heiluta pannua, etteivät ne tartu kiinni
- Tee reikä hammastikulla jokaiseen makkaraan (Älä rei´itä liikaa, jottei makkaroista tule kuivia)
- Noin 10 minuutin jälkeen kaada pois ylimääräinen neste tarvittaessa
- Lisää lämpöä ja paista kuori ruskeaksi noin viidessä minuutissa.
- Varmistaaksesi kypsyyden, puolita makkara ja tarkista onko läpikypsä
- "Täydellisen" valmiin makkaran sisälämpötila on 71°C
UUNISSA
- Lämmitä uuni 150–180°C. Mitä alhaisempi lämpö, sitä pidempi paistoaika. Liian kuuma uuni kuitenkin kuivattaa makkarat.
- Erottele/leikkaa makkarat toisistaan, jos ne ovat kiinni ketjussa. Laita ne uunipannulle, jossa on reunat (nesteiden valumisen estämiseksi). Lisää puoli kuppia vettä.
- Jätä makkarat uuniin noin 45 minuutiksi.
- Poista liiallinen neste puolen tunnin paistamisen jälkeen, muuten kuoresta tulee sitkeä.