Tervetuloa Feri'siin

Feri's sausages valmistaa laadukkaita raakamakkaroita Punavuoressa, Helsingissä. Teemme makkarat ja niissä käytetyt maustesekoitukset itse käsin valikoiduista raaka-aineista pienessä makkarapajassamme. Olette aina tervetulleita moikkaamaan meitä puodissamme, mutta teemme myös kotiinkuljetuksia pääkaupunkiseudulla.

Olemme valmistaneet makkaroita harrastuksena pidemmän aikaa, ja nyt täyspäiväisenä työnä noin vuoden ajan. Meidän unkarilainen tulinen paprikamakkaramme palkittiin "Stadin parhaaksi makkaraksi" Helsingissä heinäkuussa 2015.

Tuoremakkaramme ovat erityisiä ja vaikuttaa siltä, että asiakkaammekin pitävät niistä. Ensinnäkin ne ovat autenttisia mauiltaan, kunnioittaen maailman eri ruokakulttuureita. Toiseksi ne ovat hyvin mausteisia, eivät välttämättä tulisia, mutta maukkaita. Makkaramme voi helposti erottaa muista lihan karkean jauhatuksen takia, mikä tekee niistä mehukkaita ja lihaisia – raakamakkaramme ovat ihan eri kastia kuin tavallisesti kaupattavat hienoksi jauhetut makkarat.

Pystymme käyttämään karkeaksi jauhettua lihaa makkaroissamme yksinkertaisesti siksi, että hyödynnämme vain laadukkaita lihoja. Emme käytä ylimääräpaloja makkaroihimme, ainoastaan lihaa, rasvaa ja mausteita. Emme lisää muita, esimerkiksi gluteenia sisältäviä aineita, ellei käyttämämme resepti vaadi sitä. Emme tule luultavasti koskaan tekemään makkaraa, joka sisältäisi lihaa alle 90%.

Tarina Feri'sin takana on mielenkiintoinen. Makkarapajan perusti unkarilainen biologi, ympäristötieteiden tohtori, Ferenc "Feri" Vilisics sen jälkeen kun Helsingin yliopiston tutkimusapurahat loppuivat. Työttömyys ja epävarma tulevaisuus sai hänet, hyvän ruoan ja makkaroiden ystävänä, ottamaan askelen toiseen suuntaan – kohti makkaroiden valmistusta. Ferenc tunsi makkarat ja tiesi, että niiden suomalaiset versiot tuottavat usein täällä asuville ulkomaalaisille pettymyksen.

Ensimmäisen makkaranvalmistusvuotensa aikana Ferenc tapasi paikallisen kulinaristin ja moniyrittäjän Markus Sandelinin, joka ihastui tuotteisiin sekä pystyi tukemaan ja auttamaan Feriä tehdäkseen hänen makkaraimperiumistaan todellisuutta.